Zwolle

Zwolle, hoofdstad van de provincie Overijssel, heeft de allure van een cultureel middelpunt. U treft er naast het bekende museum De Fundatie, diverse andere smaakmakende musea aan. Ook op het gebied van muziek en toneel kunt u in Zwolle uw hart ophalen. Er is altijd wat te doen.

Dankzij een rijke periode in haar geschiedenis – de stad maakte in de 15e eeuw deel uit van de Hanze hetgeen de stad geen windeieren opbracht – kon een schitterende binnenstad worden gebouwd met onder meer de Sassenpoort en diverse schitterende grachtenhuizen en kerken. Bekend en herkenbaar ijkpunt aan de horizon is natuurlijk de Peperbus. Het historisch centrum is beschermd.
Maar Zwolle heeft nog veel meer te bieden. Naast het beroemde ‘Michelinsterren’restaurant van Jonny Boer, De Librije, zijn er in het levendige centrum tal van uitstekende eetgelegenheden, waar het naast lekker dineren of lunchen ook heel prettig vertoeven is. En wie graag wil shoppen kan terecht bij diverse bekende modezaken en boetieks.

images

Het voert te ver om hier de hele geschiedenis van Zwolle neer te schrijven. Maar wij informeren u graag en houden nauwkeurig de agenda bij van alle evenementen in onze mooie stad. Ook beschikken wij over informatiemateriaal. Voor nadere informatie verwijzen wij u naar het toeristische informatiepunt. Deze heeft een locatie bij boekhandel Waanders in de schitterende Broerenkerk. Het adres is: Achter de Broeren 1-3, 8011 VA Zwolle.