Onze omgeving

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Onze B&B Het kleine Veer ligt in het buurtschap Schelle. Dit gebied ligt pal aan de IJssel, die om haar meandering door prachtige natuurgebieden en langs sprookjesachtig mooie plaatsen als Doesburg, Deventer, Hattem, Zwolle en Kampen, wel de mooiste rivier van Nederland wordt genoemd. Ons geliefde Schelle en het aangesloten Oldeneel hebben hun plattelandskarakter behouden. Ook al wordt er nog maar weinig ‘geboerd’.
Blikvanger is het landgoed ‘De Schellerberg’, ooit gebruikt als zogenaamde ‘spyker’ en buitenwoning van de  vooraanstaande familie Greve.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ooievaar langs de IJsselgeul      

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Natuurgebied
Schelle is een beschermd waterwingebied. Onze watermaatschappij Vitens houdt de kwaliteit van het water dan ook scherp in het oog. Daarnaast is het een rivierengebied waar – vooral tot in het recente verleden – strijd geleverd werd tegen hoogwater. Na de grote overstromingen eind jaren ’90, is de IJssel betrokken bij een landelijk ‘deltaplan voor de Grote Rivieren’, het zogenaamde project Ruimte voor de Rivier. Dit betrof ook Schelle Oldeneel. Er zijn belangrijke aanpassingen gedaan om het gebied te beschermen tegen overstromingen, waaronder de aanleg van nevengeulen.
Naast bescherming tegen het water, is het ook de bedoeling dat het gebied nu aantrekkelijker is voor de ontwikkeling van de natuur.

Voet/fietspontje Het Kleine Veer
Schelle wordt graag bezocht door natuurliefhebbers en sportieve fietsers, wandelaars en runners. Vanuit Schelle kunt u in het voorjaar, de zomer en de herfst gemakkelijk naar Hattem komen door de IJssel over te steken met het fiets-en voetveer het zogenaamde Kleine Veer. Schelle is daarnaast een knooppunt van diverse mooie fiets- en wandelroutes.
In Schelle Oldeneel vindt u de sfeer van het platteland met zijn koeien, paarden, schaapjes en prachtige Hollandse luchten. Bij boerderij De Huppe kunt u streekproducten kopen.
In de zomerse maanden kunt u bij de pluktuin en de plukgroentetuin verse bloemen en groenten verkrijgen. Leuk om na uw verblijf bij ons mee naar huis te nemen.

Vindt u het leuk om een paar dagen de omgeving te verkennen? Geen probleem! Vanuit Zwolle bent u zó in Giethoorn, de Weerribben of in Genemuiden, Kampereiland, Zwartsluis en Kampen.